Om ulven i Danmark

I efteråret 2012, blev der for alvor opmærksomhed på, at ulven igen var kommet til Danmark – dette efter 199 år. Der blev fotograferet et “ulvelignende” dyr i Nationalpark Thy. Den 16. november 2012 blev en stor han-ulv fundet død i området.

Senere efter obduktionen blev det fastslået, at ulven var en grå ulv, der stammede fra en ulveflok i det tidligere Øst-tyskland. Ulven har formentlig vandret hele vejen fra Tyskland og op gennem Jylland. Flere ulve vil formentlig følge efter.

Siden hen er der gjort mange ulveobservationer på den jyske halvø. Blandt andet findes der også  billeddokumentation. En eller to ulve er “fanget” på vildtkamera i Herning-området. Det er også konstateret, at en fåreflok i samme område, er blevet angrebet af en eller flere ulve, i alt tre gange.

Zoolog og rovdyrekspert Mogens Trolle oplyser, at undersøgelser viser, at unge tyske ulve kan sprede sig over 1.500 km, samt at de hovedsageligt lever af rådyr, som vi har mange af i Danmark. Så forudsætningerne for, at ulve kan etablere sig i Danmark er til stede.